Artist’s Retreat

Artist's Retreat

The homeowners love the Pacific Northwest forest feel of their location and wanted to bring those elements into their Kitchen. We removed their peninsula-style Kitchen and completely transformed the look, function and size. The full-height backsplash tile is a clean look that brings in color and frames the view out of the windows. We also transformed the unfinished shed into an art studio, providing a functional retreat for the homeowners.

Project Details

Maximum Storage

Our designer adapted the kitchen design to the existing window locations and placed lower cabinets below the larger window to increase the counters and storage space.

Corner Pull-out

In order to solve the problem of unused corner cabinet space, we often install a Kessebohmer LeMans storage organizer. This cabinet organizer swings the contents out in front for ease of access. We also installed a large window behind the sink to maximize daylight and take advantage of the view of the tranquil landscape.

Art Studio

We converted the existing shed into a fully heated, insulated, functional art studio. Barn doors were replaced with beautiful French doors, creating a more accessible entrance. The rafters were painted blue to match the floor, creating a cohesive look.

What our Clients are Saying

“They exceeded my already high expectations on this latest project. I'm already planning the next project, and would recommend them heartily.”

Pat Megowan, Corvallis

“I’ve had major renovations done on four houses, including a 100 year old 3-story townhouse in Chicago, this has been by far the best and smoothest remodel experience in my life”

David Fiske and Valerie Lau, Corvallis

See the project Button Arrow

“Carl was very accessible and easy to work with. Most impressive was his patient attention to details. The subcontractors he hired were all pleasant and good craftsmen. In the end the result exceeded our expectations. We have a beautiful updated kitchen.”

Carroll & Gerry DeKock, Corvallis